Skip to content

Vertrouwen als basis voor goede samenwerking

Posted in Verslagen

Verslag ledenbijeenkomst 11 september

Buiten regende het flink, maar gelukkig was het gisteravond warm bij Frans en Wilma Reinhart in de kas. De leden van Ondernemend Haren werden getrakteerd op een rondleiding door het verrassende bedrijf (Reinhart Orchideeën) van de twee ondernemende hobbyisten. Al tijdens de wandeling werd duidelijk dat samenwerking de sleutel is van dit nog steeds groeiende en bloeiende project. Toevalligerwijs was dit ookhet onderwerp van deze avond: hoe haal je kandidaten binnen voor samenwerking?

Zo vertelden Frans en Sijmen Krans van Koi en Vijvercentrum Nederland al veel over hun samenwerking en uitbreidingsplannen in de voormalige anthuriumkwekerij. Daarna werd deze samenwerking verder uitgediept tijdens het vervolg van de bijeenkomst in de kantine van Reinhart Orchideeën.

Want samenwerken is mooi. Maar hoe ontstaat zoiets en hoe zorg je dat het werkt? “De basis is vertrouwen” vertelde het echtpaar en Sijmen. Zelfs als je alles helemaal wilt vastleggen, moet de basis zijn dat je van elkaar weet dat ieder zijn best doet om het te laten werken. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan, vertrouwden de partners ons toe, maar met goed overleg en een goede wil levert samenwerken toch vaker een win-win situatie op dan andersom.

Zeker in het geval van Reinhart Orchideeën en het Koi en Vijvercentrum Nederland. Zelfs zó goed dat Frans en Wilma aan het eind van de bijeenkomst duidelijk maakten dat ze in Sijmen naast een fijne samenwerkingspartner, meteen hun officiële opvolger hebben gevonden…