Skip to content

Ondernemend Haren

Ondernemend Haren is de ondernemersvereniging van de dorpen Haren, Glimmen, Noordlaren en Onnen (Gemeente Groningen). Doel van de vereniging is om door middel van activiteiten een gunstig woon-, werk- en leefklimaat te creëren. Zowel voor ondernemers als publiek.

De vereniging heeft een grote verscheidenheid aan ondernemers en ondernemingen in tal van bedrijfstakken. Van retail tot bouwnijverheid en van zakelijke dienstverlening tot bedrijven in de gezondheidszorg: ze zijn aangesloten bij Ondernemend Haren. Daardoor is Ondernemend Haren een serieuze gesprekspartner voor diverse instanties zoals de regionale overheid.

Activiteiten

Onder de naam ‘Ervaar Haren’ organiseert de vereniging evenementen die gericht zijn op publiek uit de wijde omgeving van Haren. Deze sfeervolle evenementen dragen bij aan een gunstig imago van het centrum van Haren. Daarnaast verzorgt de vereniging de feestverlichting in de decembermaanden in het centrum en op het Anjerplein in de wijk Oosterhaar.

Regelmatig is er een ledenbijeenkomst waarbij (aspirant)leden de kans krijgen elkaar op een informele en actieve manier te ontmoeten. Hierdoor is er altijd gelegenheid tot netwerken en het leggen van samenwerkingsverbanden. Deze ledenbijeenkomsten worden vaak bij een lid in het bedrijf gehouden, waardoor het mogelijk is een kijkje bij elkaar in de keuken te nemen. Leden kunnen zelf ook een actieve rol spelen: bijvoorbeeld door het geven van een presentatie of workshop.

Ondernemende vrouwelijke leden kunnen zich aansluiten bij Dé Club Haren – Ladies in business. Vier keer per jaar organiseert DCH een inspirerende bijeenkomst speciaal voor vrouwen. Het doel van Dé Club Haren is elkaar leren kennen en versterken met een goede balans tussen gezelligheid en inhoud.

Het initiatief voor deze speciale avonden kwam van… twee vrouwelijke ondernemers. Ondernemend Haren is daarmee een vereniging vóór ondernemers, dóór ondernemers.