Skip to content

Geslaagde bijeenkomst bij Her Health Clinic

Posted in Ledenbijeenkomst

Het was een interessant kijkje in de keuken, gisteravond bij Her Health Clinic. Een grote groep vrouwen en een iets kleiner clubje mannen voelden zich zeer welkom bij het gastvrije team van de zelfstandige kliniek. Ze kregen te horen waar Sascha, Karin, Ruth, Margreet en Anouk zich mee bezig houden en mochten een kijkje nemen in de verschillende behandelruimtes van de kliniek.

Her Health Clinic biedt sinds 1 januari 2022 gespecialiseerde vrouwzorg op verschillende gebieden zoals anticonceptie, menstruatieproblemen of overgangsklachten. De ervaren gynaecologen Sascha, Karin en Ruth en verpleegkundige Anouk ontlasten daarmee de wachtlijsten en bieden een prettige, persoonlijke benadering in een sfeervolle omgeving.

Dat zij in hun korte bestaansperiode al meerdere vormen van kanker in een vroeg stadium hebben opgespoord bij jonge vrouwen toont voor hen de relevantie van de kliniek, zo vertelden ze gisteravond. Daarnaast zien ze een belangrijke taak in voorlichting en preventie en een integrale aanpak van problemen met andere deskundigen. Het voordeel van de zelfstandige kliniek is dat het ze de vrijheid biedt om in te gaan op de wensen van de vrouwen en ook kunnen doorverwijzen naar andere behandelaars buiten de reguliere zorg.

De warme en vriendelijke uitstraling van het interieur past heel goed bij de warme ontvangst gisteravond en de zorg die geboden wordt. Het is een plek waar vrouwen zich sneller op hun gemak zullen voelen dan de meer klinische setting van een ziekenhuis. Mannen misschien trouwens ook, want sinds kort zijn zij ook welkom voor een gezinsbeperkende behandeling. En zo bleek het toch een interessante avond voor alle leden te zijn!