Skip to content

Dé Club Haren – Relaxed december in

Posted in Businessclub Vrouwen

De decembermaand is voor veel mensen een gezellige maar drukke tijd. Zowel privé als zakelijk. Ondernemers ronden zaken af, beleven topdrukte in hun winkel of salon en maken alweer plannen voor het nieuwe jaar. En naast alle sociale activiteiten met familie, vrienden en schoolgaande kinderen zijn daar ook nog de afsluitende zakelijke borrels en het verzorgen van de relatiegeschenken. We zijn er maar druk mee.

De dames van Dé Club Haren konden er gisteravond over meepraten. Druk. Hectisch. Stress. Naast gezellig en leuk waren dat de meest gehoorde woorden die opkwamen bij de gedachte aan de decembermaand. Ook de vele ‘moetjes’ die lijken te horen bij de decembermaand benoemden de aanwezigen. Van volle boodschappenkarren, de vele borrels, tot wachtlijsten om je haar en nagels te laten doen: waarom ‘moet’ alles per se in die decembermaand gepropt worden terwijl we het hele jaar door kunnen samenkomen, genieten van lekker eten of onszelf verzorgen in een fijne salon?

Gelukkig hadden Rebecca, Kristy en Daphne een verrassende bijeenkomst gepland waarbij twee leden de tools aanreikten om relaxed de decembermaand in te gaan. Wendy Berends en Lizz Rosie leerden elkaar kennen bij Dé Club Haren. Ze delen een holistische visie en brengen die tot uiting in hun professionele leven. Zij gaven niet alleen tips en stof tot nadenken, maar lieten ook met behulp van verschillende technieken ervaren en voelen hoe je rustig en relaxed de komende periode in kunt gaan.

Tijdens deze sessie combineerden Wendy en Lizz onderdelen van een ceremonieel cacaoritueel met ademhalings- en visualiseringtechnieken en gongmeditatie. Hoewel de één vooraf meer weerstand voelde dan een ander bij het vooruitzicht om hierbij vooral het gevoel te laten spreken, was het tekenend voor het onderlinge vertrouwen dat iedereen zich – in meer of mindere mate – overgaf aan de redelijk lange oefening. Net zoals er achteraf openhartig werd gedeeld hoe de ervaring voor iedereen was. Dat daarbij ruimte was voor eerlijkheid en humor droeg bij aan de ontspannen sfeer. Zo bleek niet iedereen onverdeeld fan van de ongezoete cacao waar de sessie mee begon.

Tijdens de gezellige nazit werd er nog lang doorgepraat en werden weer nieuwe contacten gelegd. Het kleine presentje die de leden na afloop kregen, werd verzorgd door Marjan van pop-up store Liefs uit Haren en paste helemaal bij de sfeer van deze geslaagde avond!