Skip to content

Bedrijfsgezondheid 2.0: wat is jouw missie?

Posted in Verslagen

De leden van Ondernemend Haren werden gisteravond aan het denken gezet over hún bedrijfsgezondheid door Frits de Jong van Fit20 terwijl ze ondertussen comfortabel achterover konden leunen in de stoelen en banken van KW Wonen Haren!

Dat bedrijfsgezondheid, of gezond ondernemen, voor iedereen een andere betekenis heeft bleek al direct aan het begin van de presentatie. Waar het bij de één echt gaat om de fysieke gezondheid van eigenaar en medewerkers, denkt een ander juist vooral aan de (financiële) gezondheid en continuïteit van het bedrijf.

Al met al zijn er aardig wat aspecten verbonden aan deze term en Frits de Jong behandelde een aantal daarvan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de gevolgen van vergrijzing of het leed dat managers zonder people-skills kunnen veroorzaken. Maar ook natuurlijk gezond leven, sporten en het voorkomen van ziekteverzuim kwamen aan bod.

Tijdens zijn presentatie was er veel ruimte voor reactie en interactie, waardoor als vanzelf mensen aan het denken werden gezet. In ieder geval is het nu voor alle deelnemers van de bijeenkomst duidelijk: bedrijfsgezondheid omvat meer dan alleen zorgen voor gezonde broodjes!

Bedrijfsgezondheid 2.0 ondernemend haren 15 10-2019 from Linda Goes