Skip to content

Posted in Ledenbijeenkomst, and Verslagen

De eredivisiespelers van het Harense damesbasketbalteam de Martini Sparks, vochten fanatiek voor een overwinning in Sporthal Scharlakenhof gisteravond. Helaas mocht het niet baten. Ze verloren van de Twentse club de Jolly Jumpers. Toch hadden de leden van Ondernemend Haren een geweldige avond: de wedstrijd was spannend, we kregen heerlijke broodjes, soep én een drankje van het huis (waarvoor dank!), en mochten op de foto met de dames bovendien!

Voor de wedstrijd aan kregen de leden speluitleg en het achtergrondverhaal van de Martini Sparks te horen. Het bestuur en de sponsors van Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord-Nederland hebben namelijk een bredere missie dan alleen meedoen met de top van het damesbasketbal. Ze bieden een platform voor sportieve en ambitieuze meiden om zo de sociaal-maatschappelijk en economische positie van vrouwen in het het noorden te verbeteren. Met andere woorden, ze bieden de basis waardoor toptalenten intensief kunnen trainen naast hun werk of studie. Hiervoor werken ze samen met vastgoedeigenaren, ondernemers, werkgevers en onderwijsinstellingen.

Met dat in het achterhoofd, moedigden de leden gisteravond niet alleen de meiden van de Martini Sparks aan, maar dames topsport in het Noorden in het algemeen!