Skip to content

Nieuw asfalt Rijksstraatweg

Posted in Nieuws

Op maandag 31 augustus en dinsdag 1 september vervangt aannemer KWS Infra in opdracht van de Gemeente Groningen het asfalt van de Rijksstraatweg tussen de Molenweg en de Emmalaan. Bewoners en ondernemers krijgen rondom 17 augustus een informatiebrief.

Data en tijden

Op maandag 31 augustus wordt gestart met het wegfrezen van het oude asfalt. Deze werkzaamheden duren van 07.00 tot 14.00. Daarna wordt de weg weer opgesteld voor verkeer (met snelheidsbeperking). De aannemer zet zich in om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, toch zullen de freeswerkzaamheden in de straat goed te horen zijn!

Op dinsdag 1 september vanaf 07.00 uur wordt het nieuwe asfalt aangebracht. De verwachting is dat de weg vanaf 14.00 uur weer begaanbaar is.

Grijze container

Tijdens de werkzaamheden kunt u uw grijze container gewoon aan de weg zetten (mocht dat op deze dagen het geval zijn). De aannemer verplaatst de containers naar een verzamelpunt zodat de vuilniswagen erbij kan. De containers worden weer teruggeplaatst. Bewoners en ondernemers moeten alleen de huisnummers duidelijk op de container plaatsen.

Laden en lossen

Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. Een omleiding is dan met borden aangegeven. De winkels e.d. zijn bereikbaar. Ook is laden en lossen tijdens de freeswerkzaamheden op 31 augustus mogelijk. Op dinsdag 1 september is tijdens het asfalteren het laden en lossen aan de voorzijde van de winkels e.d. niet mogelijk.

Contactinformatie

Over de werkzaamheden kunnen mensen tijdens het werk contact opnemen met Ronald Rosman van de gemeente via t. 14 050 of met Albert Wolters van aannemer KWS Infra via t. (06)50226327