Wat is de toekomst van de retail?

Geplaatst op: 22 december 2011 door admin Geen reacties

Wat is de toekomst van de retail?

20% van de winkels gaat verdwijnen! Er is een grote verandering op til en de waarheid kan niet langer onderkend worden. De impact van vergrijzing en internet shoppen heeft niet alleen betrekking op de fysieke winkels en winkelgebieden, maar heeft vooral impact op ‘retailen’ zelf.

“U, als winkelier, zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe wereld waarin u actief bent en wilt blijven!” aldus drs. Olaf Busch van Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Geïntresseerd naar zijn betoog, sla dan deze bijeenkomst niet over. Klik op de button en geef je snel op voor de buffetbijeenkomst van 22-11-2011.

Waar: Postillion Hotel Haren (Emmalaan 33, Haren)
Hoe laat: ontvangst vanaf 18:15 uur, begin 18:30 uur en einde om 21:00 uur.
Aanmelding: via buffet@ondernemendharen.nl.

Alvast bedankt voor je deelname en tot ziens,
namens Ondernemend Haren
Ronald Zuidema

Wat betekend dit voor Haren?

Dit is de inleiding van een conclusie van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Drs. Olaf Busch zal als Ruimtelijk economisch adviseur zijn kennis en ervaring met ons delen. Dit om Ondernemend Haren inzicht te geven in de veranderende marktsituatie en mogelijkheden om hier innovatief op in te spelen.

Moeten we onze omzet nog wel per winkel bekijken of per winkelgebied, dus als geheel Haren?

Moeten we als Haren of winkel een merk zijn, of blijven we alleen onze merkproducten verkopen?

Wat is het effect van minder, maar beter geïnformeerde bezoekers voor Haren?

Bovenstaande punten zijn slechts enkele vragen die geconcludeerd kunnen worden voor het winkelgebied Haren. Het uitstralen van één merk Haren voor een groter verzorgingsgebied klinkt eenvoudig, maar is iets weerbarstiger in de praktijk.

Toch een overdenken waard om tijdens de buffetbijeenkomst met collega ondernemers van gedachten te wisselen. Hoewel we individuele winkeliers zijn, dienen we uiteindelijk wel één gezamenlijk doel. Namelijk zoveel mogelijk omzet halen uit het verzorgingsgebied voor Haren.

Meldt u aan via buffet@ondernemendharen.nl, neem deel aan de discussie met als doel specifieke onderwerpen te benoemen voor de netwerkactiviteiten van winkeliers voor 2012.

Ronald Zuidema
namens Ondernemend Haren

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Reageer