Wat haal jij uit de bibliotheek

Geplaatst op: 20 april 2016 door redactie Geen reacties

“Wat haal jij uit de bibliotheek?” Dit was het thema van de ontbijtbijeenkomst op dinsdag 19 april van Ondernemend Haren bij Bibliotheek Haren.

Grieteke Pietersen heette de ca. 30 ondernemers welkom en vertelde in het kort de historie van de bibliotheek en dat de visie van nu gericht is op mensen helpen. Dat wil zeggen faciliteren in lezen, maar ook weerbaarder maken in de maatschappij. Maar liefst 12% van de provincie Groningen is namelijk laaggeletterd wat hen beperkt in hun dagelijks leven.

Behalve de presentatie konden de ondernemers (hernieuwd) kennismaken met de bibliotheek. Ze kregen de opdracht om in groepjes een thematafel in te richten met materialen uit de bibliotheek. Op een aantal trouwe bibliotheekbezoekers na, waar veel gehoorde vragen: “Wat is er allemaal? En hoe werkt het ook alweer?” Het resultaat mocht er zijn met onderwerpen als Social Media, Geen Sportfan en dan, Bella Italia en Wat maakt je leven rijker.

De thematafels zijn een mooi exposure medium voor ondernemers, aangezien er gemiddeld 2.000 bezoekers per week langs lopen. Enkele voorbeelden: Als wijnboer een thematafel over Wijn inrichten of als sportondernemer het thema Bewegen. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Grieteke Pietersen (klik en mail)

De bijeenkomst werd in stijl afgesloten met een stukje voorlezen uit Dikkie Dik. Iedereen bedankt voor de komst, Bibliotheek Haren bedankt voor de gastvrijheid en Ekoplaza bedankt voor het beschikbaar stellen van het ontbijt. De volgende bijeenkomst is een buffet op dinsdag 24 mei Biothoop, F-vleugel.

Foto’s Jurgen MoorlagAbsolut Fotografie

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , ,

Comments are closed.