Thema-avond veiligheid

Geplaatst op: 10 april 2019 door Linda Goes Geen reacties

Brandweerman en BHV-docent Anno Bulthuis bracht de leden gisteravond in Astoria weer even op de hoogte waar je op moet letten als het gaat om de veiligheid in je bedrijf. In grote lijnen werden de verschillen tussen verschillende brandblussers en EHBO koffers gedeeld en gaf hij praktische tips hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Zo adviseerde hij om een poederblusser alleen in het uiterste geval in te zetten. De nevelschade is namelijk vrijwel altijd groter dan de echte brandschade en die nevelschade wordt nou net níet verzekerd door de verzekeraar.

anno bulthuis bhv

Voor sommigen was de avond een eye-opener. Zij realiseerden zich dat ze, ondanks genomen maatregelen, toch niet voor de volle honderd procent volgens de wet of de regels van verzekeraars handelen. Anno Bulthuis gaf aan dat het hem daar juist om te doen was. Met de informatie en adviezen die hij gaf, kunnen ondernemers zelf een afweging maken hoe ze de veiligheid in hun bedrijf inrichten. Uit de vele vragen werd wel duidelijk dat het onderwerp nog niet voor iedereen gesneden koek was. Met name de verschillen tussen regelgeving van de verzekeraars en de wet zijn soms groot.

Uiteraard wist Anno ons ook nog wat leuke verhalen uit de praktijk te vertellen. Het kwam er op neer dat je als brandweerman soms mensen in benarde situaties tegenkomt die daar later waarschijnlijk liever niet aan herinnerd worden. Zoals het stel die zij in de vrije natuur in hun geboortekostuum tegenkwamen tijdens een operatie of de dronken student die zichzelf in een wel heel onmogelijke positie had gebracht. Na afloop werden er nog wat pleisters uitgedeeld en kwamen aan de bar de andere verhalen los…

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.