Nationale Ouderendag Haren

Geplaatst op: 16 september 2015 door redactie Geen reacties

Mooie (of betekenisvolle) wensen en wensvervullers gezocht voor de Nationale Ouderendag in Haren

Een gezamenlijke interesse (ver)bindt

Haren, 29 augustus 2015. Op vrijdag 2 oktober 2015 vindt voor de zevende keer de Nationale Ouderendag plaats. Dit jaar voor het eerst in de drie Noordelijke provincies, namelijk in Haren. Op deze dag vervullen vrijwilligers wensen van ouderen. Hierbij wordt de oudere – vaak in tegenstelling tot andere activiteiten –  zelf aan het roer gezet!

“Gewoon een wandelingetje maken door het dorp, een bijzonder boekje opnieuw laten inbinden, nog een keer tennissen, een taart bakken met een kind of nog een keer terug naar mijn geboortestreek”. Zomaar een greep uit de honderden wensen die jaarlijks op de Nationale Ouderendag worden vervuld. De Nationale Ouderendag verbindt jong en oud en zorgt voor een onvergetelijke dag en dat levert zowel voor jongeren als ouderen een glimlach op.

De eerste ouderendag vond in 2009 plaats in Zeist, een particulier initiatief, welke uitgroeide tot een landelijk initiatief in 25 gemeenten. Het initiatief past helemaal in het tijdperk van de transities naar gemeenten waarbij lokaal aandacht voor en met elkaar hoog op de agenda staat. Vorig jaar is de Nationale Ouderendag een samenwerkingsverband aangegaan met het Nationaal Ouderenfonds, om samen in de toekomst in heel Nederland wensen te gaan vervullen en daarmee het populaire programma ‘Waarheen, waarvoor met Geer & Goor’ een concreet vervolg te geven.

De initiatiefneemsters in Haren zijn Lianne Pentinga en Karin Visser van Stichting Geef Kleur. Samen met Agnes Fieten vormen zij het lokaal comité. Deze week worden de wenskaarten en posters op diverse plaatsen in Haren verspreid, zodat ouderen op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheid van het indienen van hun wens. Dit kan ook gelijk via de website haren.nationaleouderendag.nl. De eerste wens die binnen kwam was van een ouder echtpaar die graag het Dolfinarium in Harderwijk wil bezoeken.

Tevens worden de (jongere) bewoners maar ook het bedrijfsleven van de gemeente Haren geattendeerd op de mogelijkheid zich in te zetten voor het vervullen van de wensen. Juist omdat de wensen van deze ouderen zichtbaar zijn in een wenssysteem, kan de vrijwilliger een wens kiezen die erg bij hem of haar past. Zo doen jong en oud wat ze zelf willen, een interesse die hen verbindt en dat maakt de dag uniek met bijzondere ontmoetingen. Vaak realiseer je je als vrijwilliger hiermee hoe klein een wens van een oudere kan zijn en hoe makkelijk het is om dit vaker te doen.

Agnes, Lianne & Karin kijken uit naar een onvergetelijke 2e oktober en hopen veel bijzondere, hartverwarmende wensen te mogen vervullen en samen prachtige (of betekenisvolle) herinneringen te maken!

Nationaal-Ouderendag-Haren-kaart

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: ,

Comments are closed.