Machst du mit? Doe je mee?

Geplaatst op: 4 mei 2014 door redactie Geen reacties

Haren-Haren-logo-2014Dit jaar terug in de tijd door ongelofelijke fietstochten. Terug in de tijd doordat er gefietst wordt via het Zuidlaardermeer gebied van Het Groninger Landschap naar het zuid oosten naar Wildervanksterdallen richting Onstwedde en naar en door vesting Bourtange. Na de tussenstop in de historische vestingstad Bourtange fietsen ze door Duitsland naar het zuiden en terug naar Nederland via de smokkelroute bij Ter Apel. Vervolgens via Westerwolde en Mussel naar Stadskanaal. Hier is de tweede verzorgingspost bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Tenslotte over de Hondsrug terug naar Haren.

Aanmelden: klik hier voor inschrijving

Drie fietsroutes

  • 150 Km voor wielrenners van Haren naar en door vesting Bourtange en via de Duitse gemeente Haren Ems en Stadskanaal weer terug.
  • 88 Km voor recreanten door het Zuidlaardermeer gebied naar Museumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal en weer terug over de Hondsrug.
  • 27 Km voor recreanten als fietsrondje om Zuidlaardermeer en terug langs het enige Groninger hunebed bij Noordlaren.

Fair en entertainment

Ondernemend Haren steunt Fietsfestijn Haren-Haren met faciliteiten voor het entertainment op het Raadhuisplein. Fietsfestijn Haren-Haren als verrassend, gastvrij en feestelijk evenement in het winkelhart van Haren. Het Raadhuisplein is dan een ontmoetingsplein met als centraal thema vitaliteit en sportiviteit. Op het plein is een fair met stijlvolle producten en wordt entertainment verzorgd in de vorm van muziek, dans en sportieve demonstraties.

Sport verbindt mensen over grenzen

Het initiatief van Fietsfestijn Haren-Haren komt van twee Harense ondernemers, Jeroen de Grijs en Ronald Zuidema, die met de organisatie van het fietsfestijn nieuwe netwerken en samenwerking in de grensoverschrijdende regio willen stimuleren. Zij en hun team hebben de Gemeente Haren en diverse andere partners bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het evenement.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , ,

Comments are closed.