Ledenbijeenkomst Betekenisvol ondernemen

Geplaatst op: 13 juni 2019 door Linda Goes Geen reacties

Betekenisvol ondernemen, wat is dat eigenlijk? En is het wel mógelijk om van betekenis te zijn als ondernemer? Er moet tenslotte ook geld verdiend worden. Deze, en nog veel meer vragen werden besproken tijdens de ledenbijeenkomst Betekenisvol Ondernemen van woensdag 12 juni in Huize Westerholm.

Onder het motto ‘Verzin ’t Zelf!’ lag de invulling van de avond in handen van Désirée Wassing-Boerema van Idees Online, die momenteel veel vrijwilligerswerk doet voor Betekeniseconomie Groningen. Zij kon vanuit haar eigen ervaringen meer vertellen over de wijze waarop je als ondernemer bijdraagt aan het grotere geheel en hoe je succesvol kunt ondernemen terwijl het welzijn van jezelf en anderen één van je belangrijkste prioriteiten is. Met behulp van de oefening ‘Over De Streep’ maakte zij op leuke wijze inzichtelijk waar op persoonlijk niveau de prioriteiten van de leden liggen en wat daarin eventueel kansen en mogelijkheden zijn.

Désirée Wassing-Boerema

Marriël Edzes, ook betrokken bij Betekeniseconomie Groningen, vertelde meer over het begrip Betekeniseconomie. Hoe is het ontstaan, waar draait het in grote lijnen om en welke bedrijven zijn bezig met betekenisvol ondernemen? Misschien nog wel belangrijker is de vraag waaróm zij kiezen voor een betekenisvolle organisatie. Is het oprechte motivatie om iets goeds te willen doen, of gewoon een handige marketingtruc? En hoe zit het bij de leden zelf? Welke impact heeft hun handelen op onze samenleving en waar zien zij kansen voor verbetering? Na afloop van de presentatie werd hier aan de hand van vragen hardop verder over nagedacht…

Marriël Edzes

De komende ledenbijeenkomst is de jaarlijkse BBQ op 9 juli. Zet ‘m vast in de agenda en neem gerust een introducee mee! De uitnodiging volgt binnenkort.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.