Desiree Brink funerair spreker

Desiree Brink, Funerair spreker, Haren

Woorden bij een afscheid

Een funerair spreker zal uit naam van de dierbare nabestaanden van de overledene spreken bij een begrafenis of crematie. Afscheid nemen van iemand die je dierbaar is, dat doe je niet zomaar. Je wilt een waardig en betekenisvol afscheid.

Dat laatste afscheid verdient veel zorg en aandacht. Je kunt het maar één keer doen. Zelf zit je vol gevoelens en emoties en kan het moeilijk zijn om zelf een afscheidstoespraak te houden of om een tekst op schrift te zetten. Een funerair spreker kan u daarbij van dienst zijn. 

De uitvaartverzorger kan u in contact brengen met de funerair spreker. Een funerair spreker kunt u ook rechtstreeks benaderen. De spreker zal bij u thuis komen, luisteren naar uw verhalen en gevoelens, die het overlijden van uw naaste met zich meebrengt. Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en door vragen te stellen, wil de spreker zo dicht mogelijk bij de overledene komen. De familiebezoeken zijn heel waardevol. Het vertrouwen en de openheid van de familie dragen er toe bij, dat de spreker een in memoriam kan opstellen.

Het is fijn, dat tijdens de uitvaartplechtigheid namens u er iemand is, die de gevoelens verwoordt en aandacht besteedt aan dat ene, unieke leven. Door woorden wordt de overledene nog één keer zichtbaar voor de nabestaanden. Het doet goed nog eenmaal stil te staan bij het bijzondere van dit mensenleven. Een mensenleven wordt herdacht en daarbij komen vele herinneringen naar boven. Herinneringen die je wilt blijven koesteren en niet zult vergeten. Een afscheidstoespraak kan niet alleen tijdens de uitvaartplechtigheid, maar ook later nog troost bieden.

 

Contact

Contactpersoon:

Desiree Brink, Funerair Spreker, Haren
Mw. Desiree Brink

Uw naam*:

Uw email*:

Onderwerp:

Uw bericht:

captcha