Kinderen stimuleren te lezen

Geplaatst op: 16 mei 2017 door redactie Geen reacties

Ondernemend (in) Haren

Gemeente Haren is rijk aan ondernemers. Landelijk, zo niet wereldwijd, is vraag naar hun kennis, producten en diensten. Een deel van deze ondernemingen is aangesloten bij Ondernemend Haren, een groeiend ondernemersnetwerk met 175 leden, waarvan 67 winkeliers en 108 dienstverleners. Wie zijn ze, wat doen ze en wat zijn hun ambities? In deze rubriek stellen we bijzondere bedrijven aan u voor.

Illustratrice Anjo Mutsaars: ‘Kinderen stimuleren te lezen”

Bij de foto: Anjo Mutsaars, iedere dag creatief…(foto: Jurgen Moorlach)

Met haar collectief JulesPlus verzamelde de Harense tekenares een groep gedreven en creatieve vakmensen om zich heen, uiteenlopend van schrijver en webdesigner tot ontwerper. Anjo Mutsaars heeft al een lange staat van dienst op haar vakgebied: tekenen.

Rode draad in haar werk is het toegankelijk maken van informatie voor kinderen. “We richten ons nu vooral op kinderen die maar moeilijk tot lezen komen, bijvoorbeeld door dyslexie. Door gebruik van een app, internet én illustraties verlagen we drempels.” Het collectief kiest thema’s die ertoe doen, zoals b.v. communicatie met kinderen van vluchtelingen. Die kunnen via tekeningen en luchtige informatie kennismaken met de Nederlandse cultuur. Niet alleen in boekjes, maar ook op posters. Het collectief heeft voor kinderen toneelstukken gemaakt die enerzijds informatief zijn en anderzijds uitdagen om ze te spelen. Dat verbroedert. Uitgever Eduforce gelooft in de aanpak van het gezelschap en geeft hun werk uit, vaak in boekvorm.

“We hebben ZomerTopboeken gemaakt om kinderen die moeilijk lezen ook tijdens de vakantie uit te dagen om het te blijven doen. Het zijn grappige en informatieve vakantieboeken.”

Anjo Mutsaars werkt ook nog voor kranten en bedrijven. Ze vaart op het kompas van haar creativiteit die in haar genen is ingebakken. “Ik heb nooit moeite om dingen te bedenken. Bij alles wat ik om me heen zie en hoor groeien er vanzelf plaatjes in mijn hoofd”, zegt ze. Ze werkt nu aan een boek over een muis met obesitas, Trees Roose schrijft het verhaal. Ook wordt gewerkt aan een kleurplaat van de gezinsuitbreiding van familie Zeearend in de gemeente Haren.

Bron: Haren de Krant
Zie ook: www.julesplus.nl en lees meer over de zeearend

Anjo Mutsaarts

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.