Kijken, ruiken, proeven

Geplaatst op: 24 september 2015 door redactie Geen reacties

Ondernemend-Haren-Wijn-en-Spijs-150Doorbreek de barrière om te ervaren. Ondernemend Haren was dinsdagavond 22 september te gast bij Marcel de Vries van Restaurant 2 Provinciën. De circa 50 aanwezige ondernemers werden door wijnadviseur Ruud van der Valk meegenomen in de strijd tussen de wijnen.

Bij Restaurant 2 Provinciën kun je veelzijdig genieten aan de rand van het Paterswoldsemeer met de Martini toren in het zicht. Zo ook genoten de Harense ondernemers van twee witte wijnen, twee rosé en twee rode wijnen. Elke wijnsoort werd enthousiast toegelicht, waarbij de uitdaging gegeven werd om het verschil te proeven in combinatie met een bijpassend gerecht, zoals het zalmgerechtje. 

“Kijken, ruiken en proeven”

“Wijn proeven, doe je in drie simpele stappen”, aldus Ruud van der Valk. Wat valt je op? Door te kijken herken je de kleur van de wijn. Exploderen van de smaakballetjes, dat doe je door de wijn te walsen om te ruiken en ten slotte een grote slok nemen om al slurpend te proeven. De ondernemers gingen het gelijk de praktijk uitproberen.

“Introduceren, kennismaken en refereren”

En de wijn bracht daarmee het netwerkproces versnelt op gang, hetgeen eigenlijk in drie gelijke stappen wordt doorlopen: introduceren, kennismaken en refereren. Kortom je moet een barrière doorbreken om goed te kunnen ruiken om een goede relatie op te bouwen.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , , ,

Comments are closed.