Intocht Sinterklaas 23 november

Geplaatst op: 31 oktober 2013 door redactie

Haren-SinterklaasDit jaar vindt de intocht van Sinterklaas in Haren plaats op 23 november, aanvang 13.30 uur. De intocht van Sinterklaas in Haren is geliefd bij ouders en hun kinderen in Haren en omstreken. Wars van commercie en met oog voor wat kleine kinderen het liefste willen: oog in oog staan met Sinterklaas en zijn Pieten. Geen verre Sint op een hoog balkon, maar een dichtbij-Sint die je hem een handje kunt geven. De organisatie van de intocht in Haren denkt en doet vanuit het belang van kinderen.

Dove kinderen en hun ouders komen ook graag naar de intocht in Haren, omdat er een doventolk aanwezig is. Een Zwarte Piet die in gebaren vertelt wat er wordt gezegd. Een groot Pieten Orkest zorgt voor opzwepende klanken en brengt de duizenden kinderen en hun ouders in feeststemming. Om van de intochtook een kijkspel te maken wordt de optocht met zorg samengesteld. Prachtige en knotsgekke voertuigen rijden mee, een pakjesvrachtauto, pepernotenmachines en nog veel meer. Dan zijn er altijd Pieten die er extra grappig uitzien en lopen er ook vaak gekke (reusachtige) dieren mee.

Het is tijdens de intocht in Haren een prettige chaos, die in goede banen wordt geleid door gastvrouw Rineke Regelaar. Ieder jaar wordt een verhaal bedacht, dat als rode draad door de intocht loopt.

Route

In Haren arriveert Sinterklaas op de aankomstdag om 13.30 uur aan de zuidzijde van het dorps-centrum. Te voet gaat hij met zijn gevolg en de optocht door het centrum van het dorp. Onderweg heeft Sinterklaas oog voor optredens en ook voor de honderden kinderen die hem een handje willen geven. Rond 14.30 uur arriveert Sinterklaas op het Raadhuisplein waar hem een interactieve podiumshow wordt aangeboden. Alle kinderen op het plein krijgen een cadeautje, waarna Sint rond 15.45 uur weer vertrekt.

Organisatie

De intocht in Haren wordt georganiseerd door de Stichting Intocht Haren. Het budget wordt verstrekt door Ondernemend Haren. Op het gebied van veiligheid wordt samengewerkt met de politie en brandweer. Met de gemeente Haren wordt samengewerkt op het gebied van afzettingen, omleidingen en vergunningen. In praktische zin wordt altijd prima medewerking verleend door medewerkers van de buitendienst Gemeente Haren. De mensen die de intocht feitelijk organiseren doen dit allen belangeloos.

Missie

De Stichting Intocht Haren wil een veilige en ontspannen intocht organiseren waar kinderen volop gelegenheid krijgen om Sint en zijn Pieten te spreken of een handje te geven. Ouders en begeleiders mogen rekenen op een programma dat is afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van kinderen. Commercie blijft buiten de intocht. Ieder jaar weer worden de Pieten getraind en voorbereid op hun taken in Haren. Daarbij is uitgangspunt dat zij hun taak serieus en met toewijding moeten vervullen.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , ,

Comments are closed.