Architect Dianne Flim: ‘Hoe complexer hoe leuker’

Geplaatst op: 2 mei 2017 door redactie Geen reacties

Ondernemend (in) Haren

Gemeente Haren is rijk aan ondernemers. Landelijk, zo niet wereldwijd, is vraag naar hun kennis, producten en diensten. Een deel van deze ondernemingen is aangesloten bij Ondernemend Haren, een groeiend ondernemersnetwerk met 175 leden, waarvan 67 winkeliers en 108 dienstverleners. Wie zijn ze, wat doen ze en wat zijn hun ambities? In deze rubriek stellen we bijzondere bedrijven aan u voor.

Architect Dianne Flim: ‘Hoe complexer hoe leuker’

Bij de foto: Dianne Maas-Flim…. (foto: Jurgen Moorlach)

Natuurlijk weet zij als architecte alles over nieuwbouw en renovatie. Naast haar vakopleiding deed ze ook TU Eindhoven, dus (bouw)technieken kent ze als haar broekzak. Maar haar echte expertise is het ‘verbinden’ van (soms) zeer verschillende doelgroepen in één gebouw. “Ik heb veel opdrachten van gemeenten, waarvoor ik onder andere dorpshuizen ontwerp ”, zegt Dianne Flim uit Onnen (Flim Architecten, ze woont in de voormalige kerk aan de Bakkerweg). “In dorpshuizen komen biljarters, sporters, toneelvereniging en bejaardensozen samen, allemaal onder één dak. Ik vind het heerlijk om al die doelgroepen blij en gelukkig te maken in hun dorpshuis.”

Ze is ook in particuliere woningen een verbinder, zegt ze. In haar woonplaats Onnen heeft Dianne een monumentale boerderij een compleet nieuw hart gegeven, energiezuinig en eigentijds. Ze bedacht creatieve oplossingen, waardoor de bewoner zelfs vanuit zijn woongedeelte (via een glazen wand) zijn schuur inkijkt, waar zijn dierbare oldtimers staan. Een andere opdracht waar Dianne mag spelen met tegenstellingen komt van Groningen Seaports. Op de fundamenten van een verdwenen wierdedorp (Wijwerd) wordt een bedrijventerrein gebouwd. Dianne mag daar een oude boerderij een compleet nieuw hart geven, waarin zij bedrijvigheid, expositieruimte, ruimte voor evenementen én duurzaamheid verbindt onder één monumentaal dak.

Ze heeft ook opdrachten in de regio Amsterdam, waar ze bibliotheken aanpast aan de eisen van nieuwe doelgroepen. “Hoe complexer hoe leuker”, is haar credo. Het samenbrengen van gebruikers is dus haar specialisme. Ze begint met luisteren. Dan komen de creatieve ideeën, die ze vertaalt naar concrete ontwerpen.

Flim Architecten heeft veel werk (er werken naast Dianne twee mensen) in heel Nederland. “Het is misschien vreemd, maar in Haren heb ik weinig opdrachten. Dat vind ik best jammer”, zegt Dianne. Haar bedrijf is lid van Ondernemend Haren.

Foto Jurgen Moorlach, Absolute  Fotografie.

Dianne Flim Architekten

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , ,

Comments are closed.