Ga gluren bij de Buren

Geplaatst op: 22 september 2016 door redactie Geen reacties

ondernemend-haren-fountainheads-bij-boomker-boeken-001Ondernemers tussen de boeken tijdens de Wake-Up Call van De Fountainheads.  Daar stonden ze dan, Fountainheads Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen, op het station van Haren. Op uitnodiging van Boomker Boeken en ING Bank Haren togen ze vanuit Amersfoort naar Haren om Haren toe te voegen aan hun bucketlist.

Door hun vooruitblik werden meer dan 50 aanwezige ondernemers meegenomen naar 2040. Zijn we dan gerobotiseerd of onsterfelijk, worden we als man overbodig of eten we gekweekt vlees. Zomaar voorbeelden van de gevolgen van exponentiële groei. Maar wat zijn de gevolgen voor de werkgelegenheid en wat kan de ondernemer hiervan leren om over vijf jaar niet “out of business” te zijn? Zoals Kodak! Welke inschattingsfout heeft de directie van Kodak gemaakt? De Fountainheads maakte het de aanwezigen duidelijk dat je zo’n “Kodak momentje” niet moet overkomen.

“Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.”

Van dit leermomentje werden de ondernemers uitgedaagd te innoveren, te durven, maar vooral te doen. Niet traditioneel achteruit kijken voor het jaarplan van het komende jaar en vervolgens je omzetgroei doelstelling niet realiseren. Nee, pak eens een blanco A4tje en stap in het onbekende van de toekomst zoals Marty McFly in Back to the Future. Want over een paar jaar kan je omzet met circa 50% tot 70% afkomstig zijn uit nieuwe producten of diensten. Als jij niet innoveert, dan doet iemand anders dat. Denk maar eens aan AirBnB, wat zijn de gevolgen voor de Hotels. Of Whatsapp, binnen een paar jaar is de SMS omzet gekilled. 

Begin nu! Begin met “out of the box” te denken, speel in op nieuwe technieken en onthou het “Kodak momentje”. Ga aanpassen, ga experimenteren, ga fouten maken en ga vooral doen.

Klik hier en bekijk de presentatie van De FountainheadsDownload-button.

 

Deze avond is mogelijk gemaakt door: Boomker Boeken, ING Bank Haren, Ristorante Mediterraneo en HOF Eventsupport & AV
Foto’s door Jurgen Moorlach

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.