Fusie Gemeente Haren

Geplaatst op: 12 september 2013 door redactie Geen reacties

Bericht van Bestuur aan leden,

OH-ledenvergadering-100De landelijke overheid geeft al een aantal jaren aan dat de kleinere gemeenten samenwerking moeten gaan zoeken met andere gemeenten om tot een omvang van 100.000 inwoners te komen. Onze Gemeente is zo’n kleinere gemeente.

Door de voortvarendheid van de Gemeenten om ons heen komt onze Gemeente onder druk te staan. Zij zijn bezig fusieafspraken te maken en eigenlijk hoort onze Gemeente daarbij aan tafel te zitten. Zo kan men met elkaar overleggen wat een ieder te bieden heeft en dat voorleggen aan de inwoners en detaillisten om uiteindelijk tot een wel overwogen besluit te komen. Helaas gebeurt dat op dit moment niet en toch zal er op korte termijn een besluit moeten worden genomen door onze gemeente.

Middels deze brief willen wij u erop attenderen dat de eenmaal genomen beslissing rondom de fusie een onomkeerbare is. En dus de consequenties hiervan ook. Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat bovengenoemde niet uw prioriteit heeft vanwege bijvoorbeeld de economische crisis. Toch vragen wij u (in uw eigen belang) om even goed stil te staan bij dit onderwerp en eens even na te denken over de volgende keuze mogelijkheden: 

(De keuze mogelijkheden op dit moment zijn,)

  1. Haren sluit zich aan bij de stad Groningen en wordt dan een wijk daar van.
  2. Haren sluit zich aan bij Hoogezand, Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.
  3. Haren sluit zich aan bij Tynaarlo maar daar zit de provinciegrens tussen (is dit een obstakel?)

Mocht u dan gevraagd worden naar uw mening vanuit de gemeente dan komt u beslagen ten ijs.

Met vriendelijke groet,
Ondernemend Haren

Jaap Boerema
Voorzitter

Ondernemend-Haren-Bestuur-Voorzitter-Jaap-Boerema

 

 

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , , , , , ,

Reageer