Boomker boeken+ naar een Coöperatieve vereniging?

Geplaatst op: 3 oktober 2013 door redactie Geen reacties

Boekhandel-Boomker_Logo1Boomker boeken+ wordt een coöperatieve vereniging van klanten van Boomker. Deze nieuwe coöperatie zal eigenaar worden van Boomker boeken+. De leden zullen de kern vormen van een gemeenschap rond boeken, verhalen en debat over hedendaagse thema’s.

We zijn blij dat we in dit proces de steun hebben van twee zwaargewichten: Drs. J.E. (Jacob) Kielman (commercieel directeur Gasterra) en Mr. T.S. (Tonnie) Plas (partner advocatenkantoor Plas|Bossinade). We nodigen u uit voor een gezellige informatieavond over de coöperatie op woensdag 9 oktober en hopen dat u zich zult aansluiten bij onze gemeenschap.

Transitie Boekenvak

Boomker boeken+ vierde op 25 september haar 95-jarige jubileum. We vieren het bescheiden, maar kijken uiteraard uit naar het eeuwfeest bij de volgende lustrumviering. Helemaal vanzelfsprekend is dat niet. Het boekenvak bevindt zich op dit moment in een transitie. Er zijn veel spannende ontwikkelingen, zoals de opkomst van Internet, E-books. Er zijn uitdagingen en kansen, zoals een toenemende belangstelling voor een duurzame samenleving. We willen de uitdaging van deze vernieuwingen aan gaan en geloven dat dit juist op de dorpse schaal van Haren goed mogelijk is.

Vernieuwende aanpak in Haren

Ten einde de vernieuwende projecten van de grond te krijgen zijn financiële middelen en mensen die willen meedenken en meewerken noodzakelijk. We zien dat banken zich steeds meer terugtrekken uit het kleinbedrijf. Daarom kiezen we voor een vernieuwende aanpak: de oprichting van een coöperatie van klanten. Deze coöperatie neemt de activa van Boomker boeken+ over (ter waarde van € 200.000,-). De leden van de coöperatie kunnen meedenken en meewerken aan de vernieuwing van Boomker boeken+ en genieten daarnaast leuke voordelen.

Met dit idee zou een uniek en geheel vernieuwende vorm van financiering ontstaan, passend bij Haren, met slechts een beperkte afhankelijkheid van de bank, die vervangen wordt door direct belanghebbenden en sympathisanten. Het is een ultieme vorm van crowd funding. Passend in het concept van de “duurzame samenleving”. Haren zou hiermee spraakmakend en positief in het nieuws komen.

Actie

De afgelopen maanden heb ik met veel klanten over deze mogelijkheid gesproken. De respons was steeds positief. Nu zijn we in het actiestadium terecht gekomen. Drs. J.E. (Jacob) Kielman ( tot 1.10.2013 commercieel directeur Gasterra) en Mr. T.S. (Tonnie) Plas (partner advocatenkantoor Plas|Bossinade) hebben de handschoen opgenomen om hierbij te helpen en hebben de volgende bijeenkomst mede voorbereid:

  • Tijd : Op woensdag 9 oktober 18.30 uur verwelkomen we u graag met een heerlijke maaltijdsoep. De vergadering starten we om 19.00 uur.

  • Plaats : in de winkel (Rijksstraatweg 205)

  • Agenda : Dhr. Kielman is voorzitter. Dhr. Plas zal de oprichting van de Coöperatie toelichten. Marius van der Pas licht het businessplan toe. Het doel van de bijeenkomst is om vast te stellen of we voor 1 januari voldoende leden kunnen werven voor de coöperatie.

  • Informele afsluiting: na afloop heffen we het glas op de toekomst van het boek in Haren.

We kennen u als een trouwe en betrokken klant van onze winkel. Hartelijk dank daar voor. We willen u graag deelgenoot maken van deze vernieuwende aanpak. We vernemen graag per e-mail (naar marius@boomker.nl) of u aanwezig zult zijn.

Boekhandel-Boomker_Marius-van-der-Pas

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,
Drs. J.E. (Jacob) Kielman
Mr. T.S. (Tonnie) Plas
Ir. M. A. (Marius) van der Pas,

PS: kent u zelf geïnteresseerden in dit project, stuurt u dan de link van deze pagina door.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Reageer