Als gratis niet gratis is

Geplaatst op: 26 november 2014 door redactie

Geachte (centrum-)ondernemer,

Ondernemend-Haren-ParkeerbeleidIn Haren de Krant van november stond te lezen dat Ondernemend Haren geen voorstander van gratis parkeren zou zijn. Dat bericht heeft ons als bestuur van Ondernemend Haren verbaasd en daar wij vermoeden dat het u ook uw wenkbrauwen heeft doen fronsen laten we graag bij deze ons ware standpunt weten. De waarheid is namelijk iets genuanceerder.

In 2000 is, ter handhaving,  in Haren betaald parkeren ingevoerd. Helaas is de bittere waarheid dat vandaag de dag deze reguleringsmaatregel een inkomstenbron is geworden. Dit geldt dan niet enkel voor de parkeergelden, maar ook voor de boetes die door de buitengewone opsporingsambtenaren namens de gemeente worden uitgeschreven.

OH-Parkeerbeleid-Gemeente-HarenAfgelopen najaar zoekt de Harense politiek de publiciteit met het feit dat zij gratis parkeren in Haren willen introduceren. Na publicatie zoeken zij contact met Ondernemend Haren om te kijken of wij dit willen financieren. Helaas is dit de omgekeerde volgorde, maar ook de omgekeerde wereld. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de gemeente “gratis” parkeren invoert door de verzuimde inkomsten door de ondernemers te laten betalen.

Dus zeker zijn wij voor gratis parkeren, maar niet als wij daarvan vanaf heden tot wie weet wanneer de zeer hoge rekening moeten betalen.

Bestuur Ondernemend Haren

Dhr. J.A.C.Boerema
Voorzitter

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags:

Comments are closed.