“Hackers! Do we hug or do we shoot?

Geplaatst op: 13 november 2018 door Linda Goes
Kaart wordt geladen...

cybersecurity
Datum / Tijd
13 november 2018
18:30 - 21:00

Locatie
Postillion Hotel

Categorie(en)


We beginnen de avond met een korte presentatie van de Rabobank over de verschillende vormen van vastgoedfinanciering en financiële platforms. Daarna gaan we dieper in op een actueel onderwerp: Cybersecurity. In deze interactieve en humoristische presentatie start meesterhacker Edwin van Andel met zijn definitie van security, gevolgd door de ‘echte’ definitie van hackers, hoe zij denken en werken en hoe ze vaak best bereid zijn te om te helpen, in plaats van alleen te slopen.

Hij gaat in op malware en cryptolockers, bug bounties en Responsible Disclosure, en laat successen en epic fails de revue passeren in het LAN, het internet en rondom IOT.

Op het eind gaan we zelfs ‘berekenen’ hoe makkelijk het moet zijn om de online wereld veiliger te krijgen.

 

Edwin van Andel

Edwin van Andel, uit het goede wijnjaar 1970, drukte al knoppen vanuit de wieg. In zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor hem, en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”.

Na het -zoals zijn advocaat aangeeft- “Onderzoeken van mogelijk aanwezige informatie op open systemen”, kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant met een risico tag, en werd hij uit veiligheidsoverwegingen voornamelijk op langdurige buitenlandse projecten gezet.

In 2003 startte hij samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform. In 2017 werd hij CEO van Zerocopter.

Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op Brucon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres -“omdat er geen hackers uitgenodigd werden”- #ALT-S, laat hij u vanuit het perspectief van de hacker op humoristische wijze kennis maken met de gevaren, deugden en de huidige stand van zaken in de security wereld.

Wanneer en Waar

  • Wanneer: dinsdag 13 november.
  • Hoe laat: ontvangst vanaf 18:30 uur, begin 19:00 uur.
  • Waar: Postillion Hotel Haren-Groningen (Emmalaan 33, Haren)

Aanmelden

Wil je meer weten over de wereld van de hacker of over cybersecurity?  Meld je dan aan via info@ondernemendharen.nl. En neem gerust een vriendin, familielid of buurman mee die er meer over wil weten!

Mede mogelijk gemaakt door:

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Stad & Midden Groningen.

Na aanmelding rekenen wij op uw komst.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.