Eerste bijeenkomst ‘Groeningen’

Geplaatst op: 2 oktober 2018 door Linda Goes
Kaart wordt geladen...

groeningen
Datum / Tijd
2 oktober 2018
17:30 - 20:30

Locatie
Paviljoen Sassenhein

Categorie(en)


De provincies Drenthe en Groningen hebben aan de Hanzehogeschool en Staatsbosbeheer gevraagd om onafhankelijk te kijken naar de ‘achtertuin’ van Groningen. Indien de laaggelegen gebieden onder Groningen met elkaar verbonden worden, ontstaat een uniek gebied met heel veel potentie. De Hanzehogeschool wil dit potentieel ontdekken en kansrijke scenario’s ontwikkelen in samenwerking met ondernemers, natuurbeheerders, ondernemende burgers, studenten en maatschappelijke organisaties.

groeningen

Onder de voorlopige naam Groeningen valt het gebied vanaf de Grote Markt, via Marumerlage, het Leekstermeer, Paterswoldsemeer en Zuidlaardermeer naar het Roegwold. Onder Groeningen vallen ook de beekdalen zoals het Peizerdiep en de Drentsche Aa. Door de eeuwenoude cultuurhistorie en een omvang van anderhalf keer de Hoge Veluwe kan dit gebied veel kansen voor de toekomst bieden. Niet alleen op het gebied van toerisme en recreatie, maar ook voor ondernemers in de agrarische sector, natuurbeheerders en ondernemers in de circulaire en biobased economie zijn de vraagstukken en thema’s rondom Groeningen interessant.

Kennismakingsbijeenkomst

Bij deze wordt u uitgenodigd om een eerste kennismakingsbijeenkomst over Groeningen bij te wonen. Op dinsdag 2 oktober bent u welkom bij Paviljoen Sassenhein om mee te praten over kansen en samenwerkingen in dit gebied. Er wordt gezorgd voor een kopje soep, broodjes en een drankje.

 

Meer informatie: www.groeningen.nu

Locatie: Paviljoen Sassenhein, Lutsborgweg 51, Haren.

Aanvang: 17.30

Start overleg: 18.30

Let op: aanmelden vóór 13 september

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Comments are closed.