Aangepast sporten voor 11 unieke groepen

Geplaatst op: 26 mei 2017 door redactie Geen reacties

Ondernemend Haren en Stichting BEA hield een buffetbijeenkomst op dinsdagavond 23 mei bij sportcomplex BEA op het terrein van Beatrixoord. Ronald Stevens liet de aanwezigen zien en ervaren hoe ze hier mensen hun werk of leven teruggeven.

Stichting BEA zet zich in om mensen met een lichamelijke beperking te stimuleren om zoveel mogelijk te bewegen, te sporten en een gezonde leefstijl te hanteren. Dit andere unieke sportcomplex in gemeente Haren heeft verschillende faciliteiten met een uitgebreid sportaanbod.  Faciliteiten in de vorm van een professioneel sporthal, een verwarmd zwembad met in hoogte verstelbaar bodem, een fitnessruimte, een sport- en beweegplein, een Johan Cruyff court, een vergaderzaal en een sportcafé. Op dit moment maken 11 unieke groepen gebruik van deze faciliteiten voor aangepast sporten, zoals bijvoorbeeld een Handbike en een goalball groep. In deze vorm is Stichting BEA met haar faciliteiten de grootste van Nederland.

Stichting BEA is dé stichting van Noord-Nederland op het gebied van aangepast sporten en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking. De kracht van de stichting zit in de driehoek sport, gezondheid en onderwijs. Dit doet zij in nauwe samenwerking met het Centrum voor Revalidatie (CvR) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) van de Hanzehogeschool Groningen.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
Tags: , , , ,

Comments are closed.